Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ett av Sandvikens problem är att allt centreras till huvudorten

Sandvikens kommun behöver arbeta med de tre målen. Att bryta den ökande arbetslösheten är nog faktiskt den viktigaste punkten då den binder samman de två andra. Där finns ju oändliga möjligheter i till exempel LOV som skapar nytt och dessutom flexibilitet i det befintliga. Tjänstesektorn ger många möjligheter och skapar rörelse i ekonomierna. Microsoft är en stor flush av god känsla som i sin tur ger ringar på vattnet om det används korrekt.

Att öka andelen elever som når behörighet till gymnasiet handlar ju först och främst om antal lärare per elev. Den biten bär upp den utbildningsfientlighet som finns inom Sandviken, som exempel oviljan inom CVL att använda sig av nätbaserad utbildning utförd av privata utförare. Varje elev ska ges möjlighet att utvecklas i sina möjligheter och ofta lite utanför med rätt stöd.

Att öka inkluderingen för sammanhållning och framtidstro i hela kommunen. Där är ju ett av problemen att allt centreras till huvudorten och hela resten – den största delen av Sandvikens kommun lämnas fritt för vinden.

Var är äldreboendena? Var är seniorlägenheterna som pensionerade kommunanställda har råd att bo i?

Var är Sandnets bredband i till exempel Stocksbo? Det är samma kommunalskatt – ingen utdelning av trygghet och delaktighet!

Var är kollektivtrafiken? Cykelbanorna efter högt belastade vägar?

Sandvikens kommun behöver reboota sin server och börja om från början. Det är en otroligt vacker och trivsam kommun som har så många förbättringsområden!

medmiar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare