Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Får vi behålla vårt kära Vendelbadet i Örbyhus?

Vendelbadets epok i Örbyhus, är den över nu eller blir det något annat? Den som lever får se – är det så man ska tolka mötet 26 novembers i Örbyhus?

Knökfullt med Örbyhusare som alla ville veta vad som skulle ske med deras älskade simhall, och fler hade nog dykt upp om tiden varit en annan.

LÄS MER: Badet kan vara stängt i flera år – men nu vill företagare rädda bassängen

Det behövs en totalrenovering av både inom- och utomhusbassängen till ett värde av 110 miljoner. Bättre att bygga ett nytt till en kostnad av 140 miljoner. Men varför inte bygga ihop allt med sporthallen? Visst, kostnaden blir nog rätt stor, men då sporthallen också behöver renoveras så är det nog lika bra.

Eller ska man lägga ner allt? På något konstigt sätt känns det så. Men man kan ha inomhusbassängen öppen i fem år, för så länge håller det, medan man utreder och funderar vad man skall göra. Men utomhusbassängen är stängd för evigt om man inte hittar på någon universalmetod, eller?

Jag tror det lutar åt att vi förlorar vårt ute- och innebad inom några år, för sakta och säkert blir intäkterna mindre, för hur många kommer att besöka ett inomhusbad. Visst på vintrarna, men på sommaren vill man vara utomhus och då kommer det att vara tunnsått på vårt bad, som har dragit till sig folk från hela Uppsala län.

Nä, istället blir det väl att man satsar på Tierp, och kanske ett äventyrsbad, och vi små samhällen får stå och titta på… Även fast man säger att inte glömmer vi er. Sätt spaden i jorden på en gång och bygg ett nytt direkt, det hade jag gjort.

Uffe Skribent

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare