Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Farligt spring över vägen vid Hemsta också

Det talas och skrivs mycket om övergångsställen efter olyckan vid Höjersdal, men kommunen vill inte lyssna på oss trafikanter, vilket vi kan se skrämmande exempel på vid Willys på S.Kungsvägen. Där tog kommunen bort ett övergångsställe för tio år sedan, refugen ligger kvar i gatan men inga skyltar eller vita sträck är målade!

Väntar på nästa olycka där då både vuxna och barn springer över gatan i kolsvart mörker, finns knappt någon belysning heller efter sträckan.

Många handlar vid Willys och åker buss dit, och många som bor i Hemstaområdet springer över vägen kors och tvärs. Tillbud sker varje dag med cyklister och gående.

När ska Gävle kommun släppa prestigetänkandet, ta fram förståndet och märka upp detta "övergångsställe" som det borde vara enligt alla som använder platsen. Låt någon sitta i en bil och räkna de som utnyttjar platsen under den tid då Willys har öppet, då kan ni få underlag för att ett övergångsställe behövs.

Bilist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare