Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Fegt av SD att blockera sina kritiker

Onsdagen den 4 mars kommenterade jag Sverigedemokraternas bild på Jimmie Åkesson som delade ut flygblad till människor vid den grekisk-turkiska gränsen. Under mitt inlägg diskuteras det både för och emot mitt inlägg samt om SD som parti. Det förekom inga påhopp, hot eller kränkningar av något slag, alla höll en god ton. Då hände något som inte får hända inom svensk demokrati. Min kommentar togs bort. Mitt inlägg var dock inte det enda inlägg som togs bort. Även andra kritiska röster rensades från bilden som kommenterats.

De har stängt mig ute för att jag kritiserat dem och kanske till och med för att jag har upplyst några av deras väljare.

Detta gjorde mig väldigt frustrerad, dock inte förvånad, då SD ofta påstår att de inte får uttrycka sina åsikter utan att bli censurerade. Jag har ingenting emot att personer ifrågasätter mig, tvärtemot så uppmuntrar jag till dialog mellan oliktänkande så länge man inte kränker varandra eller uttrycker sig fientligt mot vissa grupper.

Torsdagen den 5 mars bestämde jag mig för att återigen kommentera bilderna där Jimmie Åkesson delar ut flygblad till personer vid gränsen, denna gång under tre olika bilder. Detta skrev jag då:

Jag kommenterade en bild på er sida här på Facebook med ett inlägg där jag skrev: "Jag är inte en del utav Jimmie Åkessons folk och vill heller inte vara det. SD är ett parti som ofta kör med dubbla budskap och dubbelmoral som lurar sina väljare. Jag vägrar bli representerad av ett parti som är på väg att förstöra det fina land som våra äldre har byggt upp med rättvisa skatter, solidaritet, gemenskap, fackliga rättigheter och folkbildning. Vi i västvärlden är en del utav vissa konflikter som pågår och står därför inte alltid skuldfria. SD har svängt i många frågor som rör friskolesystemet, det fria vårdvalet och sänkta skatter. SD har låtit sig köpas av näringslivet och är och har varit under en längre tid nu, en del av etablissemanget. Sedan följde schyssta diskussioner igen, både för och emot. Mitt inlägg togs bort igen(!). Det skrevs inga hot eller kränkningar, bara schyssta diskussioner för och emot. Vad säger SD och SD-Gävleborg om detta? Eller är det detta ni menar med 'man får inte säga vad man vill i det här jäkla landet'?”

Återigen togs mina kommentarer bort och jag är nu blockad från att kommentera deras inlägg på Facebook och att kontakta dem via Messenger. De har stängt mig ute för att jag kritiserat dem och kanske till och med för att jag har upplyst några av deras väljare. Nu syns mest kommentarer som gynnar deras egen politik.

Genom att censurera kritiska röster bryter de mot yttrandefrihetslagen, våran yngsta men ack så viktiga grundlag.

Jag lever inte i en diktatur, jag lever och vill leva i en demokrati. Jag har kommenterat andra partier där jag har ifrågasatt deras agerande men har alltid blivit bemött med respekt, aldrig har jag blivit blockerad.

Men en administratör på en Facebooksida måste ju själv få bestämma vad som ska skrivas på sidan kanske många tänker. Absolut, om det är en privatperson som har skapat sidan och inte kan hantera när andra ifrågasätter. Däremot får inte ett svenskt parti agera på detta sätt. Genom att censurera kritiska röster bryter de mot yttrandefrihetslagen, våran yngsta men ack så viktiga grundlag.

Jimmie och ni i SD säger att ni talar för det svenska folket, men när många av Sveriges befolkning inte håller med dig i din handling måste du/ni också kunna acceptera att det finns motsatta åsikter och vara beredd på mothugg. Ni sitter i opposition vilket innebär att Jimmie absolut inte talar för majoriteten av folket.

Så nu ställer jag fråga igen: Är det detta ni menar med "men det får man väl inte säga i det här jäkla landet"?

Susanne, orolig mamma och lärare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare