Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Flytta Hoforsvargen till Östermalm så blir det slut på diskussioner

Annons

För oss som bor i närheten av Hammardammen och nyttjar den fina slingan runt sjön känns det inte helt okej med en varg i närheten. När man läser AB den 3/2 undrar men ju vad handläggarna på Länsstyrelsen håller på med?

Undran 1: Är det en polisiär sak att utreda vargmöten, de har väl andra viktigare saker att pyssla med?

Undran 2: Vad är det för luddiga och totalt tama lagar ni stöder er på?

Undran 3: Är det bara "rykten" här i Hofors som säger att vargen har "tagit" massa tamkatter i området.

Undran 4: Vad gör ni egentligen inne på Länsstyrelsen, hur får ni dagarna att gå?

Tänker på den jordbrukare som fått 30 anmälningar mot sig  om vanskötsel utan att något händer. Hallå, vakna, agera eller sök ett annat jobb.

Har kommit på ett bra förslag att få slut på allt detta. Hyr en helikopter, söv vargen från luften, ta samma helikopter och frakta vargen till parkerna runt Östermalm i Stockholm, där finns det mycket bra mat för vargen i form av små rasrena småhundar. Om vargen mot förmodan åt upp en enda av dessa rasdjur var det självklart slut på vargdiskussionerna. Det skulle säkert bli ett totalt vargförbud i hela landet.

Kostnaderna? Vi Hoforsbor kan väl göra en kraftsamling och ha en gala för att få in pengarna så det inte behöver belasta skattesystemet, och man kan kanske se över Länsstyrelsens avdelning för natur och kanske banta personalen. Det skulle också gynna oss skattebetalare. De verkar ju inte agera allt för kraftfullt.

Christer Lundqvist, Hofors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare