Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Förändra i butiken istället för att använda mer plast

När jag skulle handla på Coop Eken fanns en skylt med uppmaning om att ta på handskar för visad hänsyn. Tanken är god, men speciellt effektivt och framför allt hållbart är det inte. När jag kollar på personalen så bär inte alla handskar.

Tvätta händerna och håll avstånd är ju uppmaningen. I en butik finns endast två områden där folk kan klämma och känna med sina "orena" händer och det är vid frukt- och grönsakssidan och vid bröd och konditori. Ställ en personal där istället som får ge oss det vi vill ha. Allt annat i butiken är förpackat och inplastat.

För att hålla avståndet är det bättre att se till att vi inte är för många i butiken samtidigt. Daglig rengöring av matvarukorgarna, sätt upp plexiglas vid kassorna, ta bort matbuffén. Hjälpa oss kunder att scanna våra egna varor istället.

Plasthandskar är bra i rätt miljö, men i en butik där allt är förpackat känns det onödigt. Det är falsk trygghet. Värsta jag sett på annat håll är att personal tvättar och spritar sina händer med handskarna på. Plast är inget kliniskt antivirusmaterial. Plast drar till sig smuts, plast avger mikropartiklar som hamnar i vattnet och miljön. Före corona skulle vi plastbanta, låt oss fortsätta med det.

Kund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare