Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Försvarsmakten motsätter sig en avveckling av Rörbergs flygplats

Vill på detta sätt göra allmänheten medveten om att Försvarsmakten 2019-10-28 kom med ett yttrande över detaljplaneförslaget gällande Rörbergs flygplats. Försvarsmakten är i detta yttrande väldigt tydlig med att de motsätter sig en stängning av flygplatsen och att de motsätter sig att detaljplanen antas eftersom den bland annat har en negativ inverkan på Försvarsmaktens operativa förmåga.

Försvarsmakten påtalar också att flygplatsens geografiska läge är av stor vikt. ”Det finns inga alternativa flygplatser som kan ersätta funktionen av Rörbergs flygplats”, skriver man i yttrandet.

Trots att det nu gått en vecka har till dags datum ingenting hörts om detta yttrande från någon av Gävles kommunpolitiker. De kanske inte är intresserade av vad Försvarsmakten anser om en avveckling av flygplatsen. Det var de i alla fall inte 2016 då beslutet togs. Då tillfrågades inte ens Försvarsmakten, vilket är lagstadgat.

Men som information till alla er andra som är intresserade och vill veta mer, så kan man begära ut handlingen hos Länsstyrelsen (Diarie nr 2984-2019-5).

Varför man inte hört något från politikerna kan inte bero på att de inte vet om detta. Försvarsmaktens yttrande skickades nämligen även till Gävle kommun som kopia.

Daniel Färnstrand, Beredskap Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare