Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gävle kommun vill sälja Gävle flygplats men måste skrota detaljplanen

Politiker vill sälja till Försvarsmakten eller Gävle Flygklubb. Man bör noggrant läsa igenom det tilläggsyttrande som Försvarsmakten har skrivit.

Kopia från ersättningsyttrande: Försvarsmakten motsätter sig att Rörberg flygplats görs obrukbar.

Rörberg flygplats är ursprungligen byggd enligt militär standard och är utifrån banans längd och beskaffenhet lämplig för militär verksamhet. Det finns inga alternativa flygplatser som kan ersätta funktionen av Rörbergs flygplats. Det är därför ur ett militärregionalt perspektiv angeläget att bibehålla möjligheten att använda Rörberg flygplats.

Sammanfattningsvis skulle åtgärderna i detaljplaneförslaget innebära en negativ påverkan på Försvarsmaktens operativa förmåga. Förvarsmakten motsätter sig därför att detaljplanen antas.

► Gävle kommun borde inse att Försvarsmakten inte har för avsikt att köpa ett industriområde i Gävle avsett för elintensiv verksamhet.

► Gävle kommun borde inse att Gävlebygdens Flygklubb inte har för avsikt att köpa ett industriområde där det fortfarande är en fungerande flygplats.

► Gävle kommun borde inse att man måste skrota planerna på att sälja Gävle flygplats som industrimark. Backa detaljplanerna och möjliggör för Försvarsmakten eller Gävlebygdens flygklubb att köpa flygplatsen till ett pris baserat på den verksamhet som avses utan detaljplan.

Bo Göran Holmgren

beredskapgavleborg.se

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare