Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gävleborna borde få ett räddningspaket som skydd mot Moderaterna

Det är inte ofta man erbjuds nöjet att roas när man följer politiken nuförtiden. Men så ibland dyker de upp, de där stunderna när man verkligen får roas och förvånas på riktigt. Lars Beckmans (M) debattartikel om ett moderat ekonomiskt ”räddningspaket” till Gävle tillhör tveklöst högtidsstunder för alla som vill roas.

Åleskogaffären är vid det här laget ett väldokumenterat, skattefinansierat och moderat praktfiasko av modell större. Affären utlöstes av Beckmans egna Facebookfunderingar; trappades upp av hans partikompis som utfärdade en löneförhöjning i strid med alla riktlinjer, rekommendationer och etiska normer som står att finna. Direktören belönas med en lönehöjning från 90 000 kronor per månad till 130 000.

Affären nådde sin höjdpunkt när Beckmans nära partivän Patrik Stenvard körde affären rakt i diket, genom att slåss för att löneförhöjningen till varje pris måste kvarstå, trots omfattande kritik från allmänheten i Gävle. Till slut rasade allt för M i valet, då väljarna fått nog av misskötsel och inkompetens.

Men månad efter månad, år efter år, tvingas vi skattebetalare nu ändå betala ut vad som till slut kommer att motsvara miljoner kronor, som kunde ha gått till välfärden istället för till en enskild direktör.

Affären hade aldrig inträffat om det inte vore för M. Gävleborna borde få ett räddningspaket som skydd mot M.

Inte ofta men ibland dyker de upp, tillfällena när politiken roar. Du ska ha stort tack, Lars, för att du bidrar till just de stunderna!

Moralen i samhället

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare