Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ge freden en chans – sluta äta djur i november

En mäktig våg av växtbaserade köttalternativ sköljer in över Gävle. Ica, Axfood och Coop storsatsar på veganmat. Nu kan du också hjälpa till. November är “World vegan month” då alla är hjärtligt välkomna att anta utmaningen att börja äta växtbaserat för att ge freden en chans.

De flesta menar sig älska djur och ser dem som unika individer. De blir våra familjemedlemmar och vi delar deras glädje och smärta. Men de anonyma lantbruksdjurens död och lidande ser vi inte. Det är så hemskt! Så länge det finns slakthus kommer det att finnas slagfält, är ett uttryck myntat av författaren Lev Tolstoj, som själv var rysk officer under Krimkriget.

Varje år dödas över 100 miljoner landlevande djur av svensk köttindustri. Genom att äta växtbaserat under november bidrar du till en betydligt fredligare värld.

Jonas Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare