Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gör det tydligt att det är rökförbud på hållplatser och perronger

Annons

Nu har vi haft rökförbud på perronger och busshållplatser i lite mer än tre månader. Jag reser dagligen till och från resecentrum i Sandviken sedan mer än 10 år tillbaka.

De senaste tre månaderna har jag inte upplevt någon minskad rökning på resecentrum – snarare tvärtom. Det dräller av fimpar på marken. Finns askkopparna kvar som uppmaning att det är tillåtet att röka?

Det finns ingen som helst information om att det är ett rökfritt område på perrongen eller vid busshållplatserna. Jag har påpekat rökförbudet för rökare och fick till svar att det finns ju ingen här, trots att jag stod där. Ett annat svar jag fick, när det var fullt av folk som väntade på bussar, var: jag vet. Man är alltså medveten om att det är rökförbud men man röker ändå. Jag såg till och med tågpersonal som passade på att röka när tåget stannade till.

Under sommaren har det varit många artiklar om att det är rökförbud men då nämns främst restauranger och uteserveringar. Är det inte dags att lyfta fram rökförbudet på perronger och busshållplatser?

Och till sist, gör det tydligt, sätt upp skyltar om rökförbud och flytta askkopparna bort från själva hållplatsen.

Rökfri

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare