Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Håll reklam för privata sjukhus borta från BB

Nyligen fick jag barn. Det var en bra förlossning och jag känner mig stolt och glad över alla grymma barnmorskor och undersköterskor. Efteråt serverades vi mackor och te, vilket kändes som en lyxmåltid.

Samtidigt fick vi också ett litet paket med varor från BabyBag – exempelvis blöjor och barnolja. Visst är det till viss del reklam, men också en bra start för alla föräldrar som kanske inte har köpt på sig ett lager ännu.

Tyvärr fanns det också ett kuvert med reklam för Barnsjukhuset Martina, Stockholm, i paketet. Martina är ett privatsjukhus där barnet blir ”medlem” för 13 000 kronor om året och garanteras snabb vård.

Det är något helt annat än frågan om vilket blöjmärke man ska välja. Varje person som överger den offentliga vården undergräver skattemoralen och utmanar hela modellen med lika vård för alla. I slutändan kan det leda till en situation där inte det sjukaste barnet får vård först – utan det med bäst försäkring.

Jag tycker vi ska hålla privatsjukhusens propaganda borta från våra förlossningsavdelningar.

Pappa till två

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare