Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Handhygien är viktigt

Inom livsmedelsindustrin, restauranger, och inom sjukvården är vi noga med handhygien. Men det är också viktigt att du tvättar händerna och gärna använder handsprit, när du till exempel plockar ihop din sallad i salladsbaren i din matbutik, eller äter av lunchbuffén på en restaurang eller om du äter ett snabbt mål på en hamburgerrestaurang.

Men hur noga ska man vara med handtvätten? En del menar att man ska ägna 20 sekunder till att tvätta sina händer, men 1177 går lite längre, där de i en film visar att det ska ta 30 sekunder för att händerna riktigt rena. Det kan kännas riktigt långt eftersom vi i medeltal bara använder 7.5 sekunder till handtvätten.

Nu i förkylningstider, influensatider och coronatider är det extra viktigt med hygienen. Och behöver du hosta eller nysa, gör det inte i handen utan i armvecket.

Måste till sist bara nämna att när jag var på en hamburgerrestaurang i Gävle förra veckan och handspriten hade tagit slut sa jag till dem, då sprang personalen ut och fyllde på handspriten inom en minut! Hade det varit ketchup hade det kanske tagit mer än fem minuter.

Så förebygger du smitta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare