Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Här är inte trafiksituationen genomtänkt för fem öre

Jag tycker att Gävle kommun eller Trafikverket borde se över trafikläget vid Valbo köpcentrum för gång- och cykeltrafikanter om man ska ta sig till djuraffären Jennys hund och katt. I dag är situationen verkligen inte genomtänkt för fem öre. Varför tänkte man inte på detta när de nya busshållplatserna bygges vid E 16 där bussarna mot Hofors och Hedesunda stannar idag?

Så som det ser ut idag får man gå i tunnlarna under körfälten och sen klättra upp för slänten mellan filerna på motorvägen där det är ett stenröse idag, alternativt gå ner i ett djupt dike. Eller så får man gå längs med avfarten ner till cirkulationsplatsen och sen upp på vägen och sen upp till affären, inte så optimalt enligt mig.

En person med funktionsvariation kan inte besöka butiken alls och det är ju inget bra alternativ när det pratas så mycket om alla människors rätt att kunna röra sig fritt ute i vårat samhälle.

Mitt förslag till åtgärd är att man bygger en gång- och cykelbana som går från butiken som ansluter till gång- och cykelvägen under motorvägen mellan broarna.

Hoppas på en sådan åtgärd kan bli genomförbar även om det kostar mycket pengar, men det handlar ju om allas säkerhet!

Jakob Fichtelius

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare