Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Helt rätt att S går uppåt i mätningarna

Novus senaste mätning är intressant läsning,  även om det inte är val. Det mest intressanta är Socialdemokraternas kraftiga uppgång. Det visar på ett stort förtroende för statsministern. Det är tydligen så att när det gäller någon svår fråga är det statsministerns agerande väljarna ser.

När Stefan Löfven valdes till partiledare hade jag stort förtroende för honom då han visat prov på bra förhandlingsresultat. Jag blev mera tveksam efter de långdragna förhandlingarna om statsministerposten, Januariöverenskommelsen var ju inte ur socialdemokratisk synpunkt någon önskelösning. Centerpartiet är inte längre något landsbygdsparti  som det var vid tidigare förhandlingar. Liberalerna har också drivit högerut, Miljöpartiet skulle få högre siffror om de inte allt som oftast  ger högersignaler.

Men det är så när man måste ge och ta. Ett parti som inte förstår att i  en kompromiss finns ingen segrare – det är här som vänstern visat prov på att de inte förstår att i en kompromiss går man inte ut  och tar hela förtjänsten av en uppgörelse. Nu har det blivit så att V gått för långt högerut för att delta i en uppgörelse.

Novusmätningen visar att V är på nedgång bland väljarna. Största tappet gör SD. Det visar att de har ingen politik när inte kritiken av  invandringen är huvudfråga. Troligen har väljarna upptäckt att det är inget parti  att rösta på för deras argument är väldigt lika högerpartiets.

Liberalernas val av partiledare gav också stöd högerut. De är inget parti att lita på i en samregeringssituation.

KD har också valt högerlinjen, vilket deras väljarsympatisörer upptäckt, de är på fallrepet. Det märks också på deras partiledning. Deras kritik av S, framför allt av statsministern, har blivit allt högljuddare och ilsknare.

Vi har nu fyra partier som gått högerut och glömt att det finns arbetare och pensionärer. Lägger man till V:s krumbukter  är de fem. De saknar dessutom någon som inger tillräckligt förtroende för att axla statsministerposten, det kan man nog se av den senaste Novusmätningen.

Det är framför allt bland kvinnorna som S är starka. Lita på deras röster.

Jag är nöjd då jag ser att mitt förtroende för Stefan Löfven vid valet av partiledare var korrekt.

Karl Gustaf Skoog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare