Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Historier kommer berätta om hur viruset förändrade världen

Jag är nära 70 år och har inte upplevt en tid som liknar den corona-krisen.

Jag brukade höra från mina föräldrar historier om offren för sjukdomar och epidemier i deras liv och jag kunde inte föreställa mig hur det var. Smärtsamma historier om kolera, tyfus, malaria och smittkoppor som har fördärvat livet för många.

I mitt liv kommer jag inte ihåg ett tillstånd av panik i världen som spridningen av coruna-viruset orsakar, kanske för att jag inte levt i en tid med epidemier, jag visste inte vad pesten vållade.

Det mest oroande är cancer, vissa vågar inte nämna cancernamnet av rädsla.

Historier kommer att berätta hur corona-viruset förändrade världen mer än krig och till och med hungersnöd, och att detta virus som först inträffade i Kina har blivit ett hot, utmanat länder och dess diktaturer och tvingat världen att dra sig tillbaka, isolera och stänga sina gränser, och ibland och kanske mycket mera, för att fastställa demokratins regler. 

En kurd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare