Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hofors politiker, har ni problem med matematiken?

Svar till Samuel Gonzalez Westling: Otur när man tänker i Hofors kommun – höjda badpriser kommer att drabba de svaga

Samuel Gonzalez Westling, vad rätt du har! Vad håller de styrande partierna i Hofors på med? Höja badpriserna och kalkylera med ett plus på 50 000 kronor på intäktssidan, och i nästa andetag föreslå ett utskott som skall ha cirka 30 000 kronor i politikerarvoden. Vilken enorm vinst ni gör – eller har ni problem med matematiken?

Börja med att plocka bort chefer, oppositionsråd, många administratörer – där kan vi verkligen spara enorma summor. Det gäller inte bara kommunerna, utan regionerna och på statsnivå. Här kan vi verkligen spara massor av onödiga kostnader som drabbar oss på fotfolksnivå. Jag pratar då om skattepengar. Och som man ser idag så skyddar ni politiker varandra och kliar ryggarna åt varandra för att få sitta kvar och få era arvoden.

Sen har jag ett förslag för Hofors kommun till besparingar: Riv växthusen i Hagaparken. Ni har ju inte ens fått upp skyltar som talar om för turisterna hur de skall hitta dit, och enligt rykten skulle vi i kommunen spara flera miljoner per år i driftskostnader, rätta mig om jag har fel. Personligen tycker jag att dessa driftskostnadspengar ska läggas på omsorg, skola och vägar inom kommunen

Och snälla ni styrande, sluta sparka på och skära ned på personalen som sliter sig fördärvade inom omsorg och skola, det är ju de som håller samhället flytande, inte ni som sitter och felprioriterar på kommunfullmäktige. Ni borde i stället skärpa er och se till kommunens överlevnad till det bästa för oss som bor här. Då kanske vi också skulle få pengar över till gatlampsbyten i kommunen, de är tydligen slut, både lamporna och pengarna.

God Jul!

Christer Lundqvist, Hofors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare