Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Höj priset på vatten – då kanske man tänker sig för med poolen

Vattenbristen i Gävleområdet är ett välbekant problem. Nu föreslår Gästrike Vatten att man skall stänga vattenkranen under tiden som man borstar tänderna. Ja, gärna det, men när var och varannan villa har en simbassäng, som bör fyllas om var tredje–fjärde dag och vattentaxan visar att vi betalar 90 procent i fasta avgifter, vattnet är så gott som gratis, kan rådet kännas som att sila mygg men svälja kameler.

Lena Bradh motiverade denna skeva prisbild: "Gästrike Vattens kostnader är till 80 procent fasta. Därför är de fasta avgifterna som de nu är."

Om man vill att allmänheten skall spara på vattnet, borde vattnet kosta 10 gånger mer och den fasta kostnaden minskas i motsvarande grad. Det torde inte vara någon risk med en rimligare kostnadsfördelning, man slutar nog inte att använda dyrare vatten – men kanske tänker man sig för, innan man fyller badbassängen.

Berth Vestergård

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare