Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hospicebygget i Gävle ligger inte i övriga länets intresse

Annons

Svar till Anette Olsson (C): Allt är politik, även döendet och sjukvården har ett ansvar

Oj då, mitt inspel i politikernas interna palaver om vårt döende och att bygga eller inte bygga ett helt nytt hus (hospice) för skattemedel hämtade från Sandviken, Hofors och Ockelbo i Gävle, tog visst skruv. En bondkatt som är oförskämd nog att uttrycka sin mening och vanligt sunt förnuft bland hermelinerna. Faux pas!

LÄS MER – INSÄNDARE: Låt oss slippa partipolitik om vårt döende

Men jag vidhåller att ni politiker borde lämna åtminstone några delar av våra liv ifred från partipolitiska trätor. Till detta hör vårt döende. Därför kan jag aldrig ställa upp på centerpartiets uttalande om att ”Allt är politik, även döendet.” Den inställningen är obehaglig.

Däremot gläder det mig att C har förstånd att värna mina och andras skattemedel. Håll därför fast vid det andra uttalandet, att ”Vi från Centerpartiet och majoriteten har sagt nej till ett hus i Gävle, ett hospice. Vi tror inte på idén att detta hus skulle vara till nytta för hela länet".

Det är klart att det inte vore till nytta för hela länet med ett nybygge i Gävle. Tvärtom. Återstår att se om C nu orkar stå emot kraven från Moderaterna och Liberalerna att centralisera och bygga nytt i Gävle?

Azarel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare