Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Humlan, masken och biet måste få må bra på vår jord

Annons

Flygande humla tung av sin last från blommorna i gläntan på väg mot sitt bo. Mummel och surr hörs när den flyger hemåt. Humlornas släkte har minskat markant. Kan det vara för människans tärande liv? Konsumtionens giftiga avfall sprids överallt och är också dödligt för människan själv.

Men behovet att frossa och leva i lyx är svårt att tygla och kräver att livet med hänsyn och omdöme levs. Humlan, masken och biet måste få leva och må riktigt bra. Då blir livsmöjligheterna på hela vår jord så mycket bättre och kanske riktigt bra.

De destruktiva krafterna måste hindras från att släcka den optimistiska glöden som tänts för ett hållbart leverne nu när en flicka så ung har fått så många att vakna och vara villiga att medverka i arbetet för en skonsammare, hållbar konsumtion på en nivå så det räcker till alla. Så kanske ändå finns det hopp om att klotets många svåra skador kan läka.

Trollsländan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare