Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur är det med koldioxidutsläppen – egentligen?

Jag har förstått att det är koldioxidutsläppen som är boven till allting, men jag vill ha en mer detaljerad beskrivning om det är möjlig.

Det finns många duktiga individer som frekvent återkommer på insändarsidan och debattsidan och diskuterar koldioxidutsläpp. Personligen försöker jag följa med så gått det går på alla teorier som förekommer. Är alldeles för dåligt påläst och osäker för att ge mig in i debatten, men jag har har några simpla funderingar eller frågor som kanske kan få ett svar.

Vem är ansvarig för all metangas som frigörs på den ryska tundran nu när permafrosten långsamt försvinner? Är det alla på hela jorden? Är det enbart Ryssland, eller vem är det?

Visst måste väl metangasen i sig vara ett hot likaväl som själva koldioxiden?

Är det någon som har gjort en uppskattning av hur mycket det rör sig om, och då menar jag metangasen?

Vad händer med luften vi andas och koldioxidutsläppen på grund av de gigantiska bränder som härjar i Kalifornien, Amazonas, Indien och Indonesien?

Vi kanske ska förbjuda Valborgsmässokasar framöver för de spyr ju ut ofantliga massor av farliga partiklar över hela landet?

Sen en jättedum fråga, kan man inte öppna ett ”hål” mellan jorden och rymden så det bildas ett ”korsdrag” och vädra ut allting på en gång? Ungefär som en skorsten. Det sägs ju att rymden är oändlig.

Vem betalar för allt detta? Är det bara vi människor via skattsedeln, för företagen tycks ju gå närmast oberörda ur detta.

Vetgirig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare