Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur kan man tända en rök när det är så torrt och varmt?

Man får höra att man skall vara försiktig i skog och mark med att elda för det är ju farligt förstås. Man passerar Åmot och ser ett moln av rök och tror det brinner, men någon som måste ha solsting har tänt en stor rök mitt i byn.

Tänkte ringa brandkåren, för detta är rent oansvarigt och borde innebära följder för oaktsamhet. Tydligen gäller inte eldningsförbud mitt i byn där man på årets varmaste och torraste dag tänder en rök för att antagligen få mat. Otrolig dumt gjort då en gnista kan tända en brasa som innebär en katastrof. Vet inte vem som har ansvaret för detta, men vem med sunt förnuft gör så här? Det är ju ett större skogsbolag som är väldigt noga annars med att ta fram orsak vid brand, men här gäller tydligen andra regler.

Har man så dåligt med mat mitt i värmen finns det en bra butik att köpa detta istället. Vem har ansvaret för denna rök?

Tycker brandkåren att det är ok att göra detta trots alla varningar? Folk struntar i detta och det enda som hjälper lite är att bli anmäld för oaktsamhet, och om någon händer så är man ansvarig för branden och får betala.

Dumle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare