Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur kan moderaterna i Sandviken ta tolkningsföreträde för oss lärare?

Svar till Moderaterna i kunskapsnämnden i Sandvikens debattartikel "Moderaternas skolförslag stör inte den övriga skolverksamhet":

Som fackligt förtroendevalda företräder vi medlemmarna och därför vet vi givetvis att det finns både de som är positiva och negativa till beslutet om flytten av Jernvallens högstadium. Därför ställer vi oss undrande till hur moderaterna i kunskapsnämnden tar sig tolkningsföreträde för lärare, skolledare och annan skolpersonal. Vi menar att det är onyanserat med ett generellt uttalande som att ” så är varken rektorer eller lärare positiva till beslutet som är taget i nämnden”.  Hur vet moderaterna i kunskapsnämnden det? Vidare ställer vi oss frågande ur ett fackligt perspektiv hur moderaterna i kunskapsnämnden med säkerhet kan uttrycka sig om vilka brister det finns i kravbilden gällande tex ventilation, utrymningsvägar och brandsäkerhet. Det är något av det första som vi fackliga ombud tillsammans med arbetsgivaren har säkerställt att det finns och fungerar i och med omorganisationen.

Kajsa Hedström, Styrelseledamot, Lärarförbundet, Sandvikens lokalavdelning

Jennie Axelsson, Huvudskyddsombud, Lärarnas Riksförbund, Sandvikens kommunförening 

Lena Dyremark, ordf. Skolledarna, Lärarförbundet, Sandvikens lokalavdelning

Johan Larsson, Skolledarna, Sandviken

Lena Broman, ordf, Kommunal, Mitt sektion Västra Gästrikland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare