Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur kan våra arbetslösa inte orka plantera skog?

Läser om att skogsindustrin har problem med att hitta arbetskraft till årets skogsplanteringar.

De är verkligen bekymrade över att inte öststatare och thailändare kan resa till oss på grund av coronakrisen. Har dessa människor en bättre fysik för skogsplantering än våra arbetslösa? Verkar ju så på informationen som sprids.

När jag var ung och växte upp i Hofors var det regel att maken arbetade på SKF och "hemmafruarna" fick chansen att plantera skog. Wille Andersson skjutsade ut de berörda på morgonen i sin folkabuss, hämtade upp dem på kvällen. Damerna var överlyckliga över att få komma ut och tjäna pengar, och till min stora häpnad, kropparna orkade med det, vilket tydligen de inte gör idag hos de arbetslösa.

Läser sedan att Arbetsförmedling påstår att det inte finns så mycket folk med skogsutbildning för att kunna plantera skog. Skall det behövas motorsågscertifikat, med mera? Svar: Nej!

Sätt lite krav på de som inte har arbete, tackar man nej till ett fritt och bra jobb i svensk natur anser jag att bidragen skall dras ner till noll, eller ut och plantera mot betalning. Idag är det allt för många som klarar sig utan att arbeta och allt för få som arbetar och drar in behövliga skattepengar till vårt samhälle.

Pengarna behövs till vård, skola och omsorg. Det skall väl vara varje individs sak att tillföra skattepengar till samhället, i stället för att tära och utnyttja redan ansträngda budgetar.

Dags att ta i med hårdhandskarna. Jobb finns om man vill arbeta, det är ju en fråga om inställning, och tyvärr är det alldeles för lätt att inte jobba utan bara glida med. Skärpning!

Christer Lundqvist, Hofors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare