Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur kunde det gå så illa med Vendelbadet – kommunen slarvar bort barn och unga

Nyligen meddelade Tierps Kommunfastigheter att Vendelbadets utebassäng i Örbyhus är i för dåligt skick att användas. Inomhusbadet uppskattas hålla fem år till. Några planer för det gamla badets framtid finns inte. Tjänstemän och politiker, hur blev det så här?

I 50 år har Tierps kommun drivit Vendelbadet och underhållet är eftersatt sedan decennier. Idag finns inget bestämt kring framtiden för en av kommunens största fritidsanläggningar. Att badet levt ur sin livslängd har varit känt av huvudman och gäster. Tecknen stod i skyn, men ansvariga tjänstemän såg dem inte. Underkänt till TKAB och till tidigare förvaltning.

Finns återinvesteringsplaner för kommunens fastigheter? Vilka initiativ tas internt för att med framförhållning utreda äldre anläggningars framtid? Ska medborgarna förvänta sig undermåligt underhåll?

Oförmågan att i tid utreda Vendelbadets framtid betyder är att Norduppland förlorar ett av sina vattenhål. För närområdets barn, ungdomar och äldre är badet samlingsplatsen. Badets betydelse för Örbyhus och för företagandet kan inte nog betonas.

Dialogen som påbörjats välkomnas varmt. Lösningarna ligger framöver, men ansvariga vid TKAB behöver parallellt vidta åtgärder och dra lärdom av Vendelbadets dåliga förvaltning. Politiker behöver begära svar. Badets framtid kan kommunen och invånarna snabbt utreda med rätt initiativkraft. Ungdomen är kort och i vakuumet efter Vendelbadet riskerar vi att slarva bort flera årskullar av barn och unga.

Henrik Johansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare