Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur ska en småföretagare överleva med 14 karensdagar?

Svar till Ansvar och solidaritet covid-19: "Butiksägare borde stanna hemma – inte riskera att smitta sina kunder"

Du skriver att det är oansvarigt att egenföretagare inte följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och stannar hemma. Problemet är väl att omnämnda myndighet inte har några rekommendationer för småföretagare att stänga och stanna hemma (än). Den enda rekommendationen därifrån är att stanna hemma om man har symtom.

Nästa problem blir då hur ska en småföretagare överleva med 14 karensdagar?  Vad tycker du själv om du skulle stanna hemma 14 dagar vid minsta hostning och att du får noll kronor för det? Mycket tveksam till att du skulle följa dessa rekommendationer då faktiskt. Men du är ju privilegierad – regeringen tog bort karensdagen för dig.

Sen avslutar du med att säga att du minsann arbetar med människor i riskgrupperna. Då är min fråga till dig: Hur kan du då springa runt på stan bland människor och utsätta dig för enorma risker med att ta med viruset till dina kunder/brukare? Snacka om renodlad egoism... Sopa framför egen dörr först!

PEJ

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare