Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Inför en kommunavgift för sommarstugeägare

Det tycks vara ett problem för vården och kommunen att de måste ställa upp och erbjuda service och allehanda andra tjänster till de som äger en fastighet (sommarstuga för det mesta) i en kommun ägarna inte är skrivna i, exempel Gävle kommun om man kommer från en annan kommun, vi kan säga Uppsala.

Värst är det om man är skriven i stor kommun och har sommarstugan i en liten kommun med begränsade resurser, exempelvis bor i Stockholm och stugan på Gotland. Mitt förslag är att man får betala en mycket liten kommunalskatt och regionskatt även i den kommun som sommarstugan ligger.

Hur detta ska gå till kan jag inte svara på, men svenskarna är ju experter på skatter så något större problem borde det inte vara. Betalar man en extra avgift kan ju ingen gnälla, då har man ju rätt att utnyttja servicen. Dessutom skulle det bli en extra inkomst för fattiga glesbygdskommuner och regioner.

Hur svårt ska de va?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare