Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Inför medborgarlön – så fort som möjligt

I en global värld där jobben inte räcker till alla borde medborgarlön införas. Det gäller hela vår globala värld, inte bara Sverige, Asien och Afrika, utan hela vår underbara värld. Vi behöver skapa rättvisa. En medborgarlön (basinkomst) i stället för utslagningssystem och bidragsbyråkrati. Socialtjänsten bör jobba med socialt arbete och inte penningkontroll.

Basinkomsten kan ersätta studielån, folkpension, försörjningsstöd och A-kassa. Det är inte brist på pengar, bara vem som äger och kontrollerar dem. Basinkomsten (medborgarlönen) bör ligga på en hög nivå. Arbetslösheten och fattigdomen kommer även att drabba vår del av världen. Jobben räcker inte till alla, inte ens i vårt land. Det är 2020 nu, inte 1960 då man kunde gå direkt från sjuan till fabrikerna i Gävle, Skutskär och Sandviken. Basinkomst, eller medborgarlön som en del också kallar, det måste genomföras så fort som möjligt.

Spartacus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare