Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Inför normaltid – det gör oss gladare och friskare

Kommentar till "Glöm inte dem som alltid haft sommartid – året om".

Sommartidens vara eller icke vara det är frågan! Alla vill vi se ljuset på morgonen, vi vill ha en ljus förmiddag, skolbarnen vill vi ska vara ute i ljuset – inte i mörkret på skolgården.

I dag 04.11.2019 går solen upp kl. 07.23 över Gävles horisont, med sommartid hade den gått upp kl. 08.23 och morgonljuset har blivit kortare, snart går solen upp över Gävle kl. 08.30 normaltid, sommartid då 09.30 (!), vilken normal person vill vakna och jobba hela förmiddagen i mörker?

Vi vill ha ljust på morgonen, sedan på kvällen då arbetar de flesta av oss till kl. 16.00-1800 och då är det oavsett normaltid eller sommartid mörkt.

Fram för normaltid i Sverige, vilket gör oss människor gladare och friskare.

För övrigt Annika A. Det finns ingen på jorden som har ständig sommartid, solen går upp och ner på olika tider under året oavsett om du är på norra eller södra halvklotet!

Normal Svensk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare