Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ingen går före i operationskön för gråstarr

Svar till "Gråstarren": Hur lång är egentligen kön till gråstarroperation?

Kösystemet är uppbyggt på medicinsk bedömning och ingen går före i kön. Däremot kan du som patient välja att bli opererad någon annanstans än i Gävle enligt det fria vårdvalet. Eller så vill en patient kanske operera sig på Gävle sjukhus för att det är närmare, även om vi kan erbjuda snabbare operationstid i någon annan region.

Ögonsjukvården inom Region Gävleborg har ett avtal med privata Capio Ögon Uppsala, och har under flera år skickat patienter dit för gråstarrsoperationer. I våras öppnade Capio i samarbete med Gävledalakliniken på eget initiativ en filial i Gävle.

Gävledalakliniken gick sedan i konkurs. Region Gävleborgs ansvar att erbjuda patienter besök/behandling inom vårdgarantin kvarstår oförändrat. Vi erbjuder även fortsättningsvis möjligheten att åka till extern vårdgivare. I dagsläget har Region Gävleborg avtal med Capio Ögon Uppsala, Capio Ögon Sundsvall och Aleris Specialistvård Ögon Bollnäs.

Sandra Andersson, verksamhetschef ögonmottagningen Region Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare