Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ingen har sagt att vegetarisk mat ska var godare

Svar till Larz Gustafssons insändare "Anhängare till grön diktatur har talat":

"Ett helt folk ska pådyvlas era teser och er äckliga sörja, som ni kallar mat." Jag vet inte om du har levt under en sten de senaste åren Larz men det här handlar inte om en grupp människor som försöker övertala världen om att vegetarisk mat är godare. Det här handlar om att varje person i världen som äter animaliska produkter sju gånger i veckan måste sluta göra det. Du och många andra håller självklart inte med om det men då antar jag att ni, i högre utsträckning än idag, förespråkar en framtid av massflykt, skogsbränder, översvämningar och orkanvindar som förstör hela samhällen. Att endast utgå från animaliska produkter i sin kost är helt enkelt inte hållbart och det är ingen grön diktatur som säger det utan det är fakta.

Jag har svårt att förstå vad det är som gör att du känner att du har rätten att frossa av naturens tillgångar med konsekvensen att kommande generationer får ett helvete.

I första hand tycker jag mat är kroppens bränsle men sen tror jag vi är överens om att mat ska vara en njutning. Jag äter vegetariskt i stort sett alla dagar i veckan, tycker jag det är lika gott som mat med kött i? Oftast inte. Är det tillräckligt gott för njutning? Ja. Kan jag leva med att äta lite mindre god mat i utbyte mot att det går att leva på planeten jorden för mina kommande barn och barnbarn också? Ja.

Jag har svårt att förstå vad det är som gör att du känner att du har rätten att frossa av naturens tillgångar med konsekvensen att kommande generationer får ett helvete. Att äta vegetariskt är globalt sett en liten del av lösningen, men en betydande del för personer som idag tycker det är sörja.

Gröna lyktan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare