Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ingen kan stå till svars för slutförvaringen

Tänker på slutförvaringen av förbrukat kärnbränsle. Östhammars kommun har tagit beslut om slutförvaring av förbrukat kärnbränsle eftersom de har rätt berggrund. De ser oerhört kortsiktigt, de ”offrar” sig för att få ett slut på denna segdragna historia. Svenska staten har försökt med allting så gått som över hela landet för att få någon lämplig kandidat och till slut gav Östhammar med sig. Hur stor ”mutan” var har ännu inte kommit fram.

LÄS MER:

"Ja till slutförvar i Forsmark – så drabbas Tierp och Gävle om atomavfallet läcker ut"

"Slutförvaret i Östhammar skapar mängder med jobb"

Östhammars kommun har endast nutiden att ta hänsyn till. Hur många arbetstillfällen det inbringar till kommunen just nu och under byggtiden. När allt är klart bör väl någon vakta avfallet under hundra tusen år som det talas om. De som har skrivit på hyreskontraktet kommer att dö inom en snar framtid och behöver inte stå till svars för någonting. Jag vet då ingen någonstans på jordklotet som har ett så långt hyreskontrakt.

Jag vänder mig emot tidsrymden ett hundra tusen år. Vem idag levande har någon som helst uppfattning om detta? Bara antaganden och gissningar. Idag är det år 2020, alltså vår tidräkning började för tvåtusentjugo år sedan! Vem har ansvaret år 102020 efter Kristus? Svara på det den som kan?

Vem tar över när våra generationer dör ut om några år? Det här är det absolut ingen idag levande som vet något om. Det är enbart spekulationer som var tvunget att lösas i panik och Östhammars kommun tog på sig det ansvaret. Alla vet ju trots allt att ingen behöver ta något som helst ansvar för detta eftersom alla är döda om något händer. Kanske någon kommer på att uran av någon anledning kan bli ofarligt under tidsrymden, eller detroniseras. Vem vet?

Copernicus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare