Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ingen kan stödja en statsministerkandidat som bryter sina löften hur som helst redan innan han blivit vald

Maktens härlighet tycks inte vara för åtråvärd eftersom partierna på högerkanten är beredd att svälja sina löften och bryta sina ideal om de har haft några. Det går dock för långt när Ulf Kristersson är beredd att rösta med Vänsterpartiet eller som (M) alltid brukar kalla dem: "kommunisterna". Ingenting tycks vara heligt för moderatledaren. Nu har det nog gått så långt att hans kanditatur till statsministerposten gått förlorad. Ingen kan stödja en statsministerkandidat som bryter sina löften hur som helst redan innan han blivit vald.

Jonas Sjöstedt kan inte tygla sin besvikelse över att hans inflytande i politiken tycks vara över för alltid. Situationen idag liknar den splittring som orsakade att (S) bröt med kommunisterna, som de hette 1928, och gick sin egen väg. Det ledde till att arbetarrörelsen haft makten, med smärre undantag, i nästan 100 år.

LO håller också på att brytas sönder vilket inte kan gynna arbetare och pensionärer. Orsaken tycks vara den att partiets förtroendevalda tror att människor kan få göra eller leva som de vill. Ingen statsbildning har överlevt de önskemålen utan lett till diktatur.

Karl Gustaf Skoog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare