Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ingen ska behöva känna sig fet när man egentligen ser helt normal ut

Ska en helt normal tonårstjej behöva skämmas över att behöva köpa storlek L/42 när hon går på stan med sina vänner? Det är ju sjukt!

Jag tror att det finns fler en jag som tycker att storlekarna är helt fel. Ingen ska behöva känna sig fet när man egentligen ser helt normal ut. Alla personer ser olika ut men det gör inte klädmodellerna. Därför tycker jag att klädmodellerna bör ändras nu.

Om vi kollar på personer i Victoria Secrets show så ser vi pinnsmala tjejer i underkläder och det är så alla vill se ut. Därför förekommer det att tjejer i tonåren slutar äta, så att de kan bli smala och “snygga”. Slutar vi människor äta kan man få anorexia. Anorexi är livsfarligt och börjar oftast med att vill gå ner i vikt. Istället för att modebranschen ändras och inser att alla ser olika ut måste vi gå ner i vikt. Alla får såklart inte ätstörningar men jag har hört många som mår dåligt och tycker att det kan vara jobbigt att till exempel gå på badhus eller byta om på idrotten i skolan.

Jag har hört många som mår dåligt och tycker att det kan vara jobbigt att till exempel gå på badhus eller byta om på idrotten i skolan.

Om modellerna varierar mellan större, mindre, smalare och längre kanske det blir lättare för många fler att acceptera dem själva. Om man inte bara ändrar modellernas utseende utan också storlekarna så att det blir lättare för fler personer att hitta rätt passform och modell på sina kläder. Oftast är storlekarna väldigt små men även korta och det är nog inte den bästa modellen för en längre och bredare person.

XS som är den minsta storleken på damavdelningen i många klädbutiker kan ibland eller ganska ofta vara mindre än den största storleken på barnavdelningen. Det kanske är dyrare att producera fler storlekar och längder men, om fler kunder blir nöjdare på det viset kommer fler att vilja köpa hos det företaget, vilket resulterar i mer pengar till företaget plus fler nya och nöjda kunder. Vem vill inte ha det? Dessutom mår fler personer bättre av det. Folk mår dåligt därför måste vi tänka på hur vi skapar och framställer kläder. Ingen ska behöva känna sig stor och dessutom går alla plus på det! Så varför inte börja nu? Kolla runtomkring dig eller ut genom ett fönster. Ser alla personer exakt likadana ut? Pinnsmala och 1,65 meter långa. Förmodligen inte, så varför gör kläderna det?

Ida

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare