Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Inget A- och B-lag i skolan, tack!

Jag läser rubriker om att en skola i Sandviken har valt att dela in barnen i en klass i ett A- och ett B-lag (de använder precis de orden när de informerar föräldrarna). Ett stort antal har reagerat positivt på artikeln. Jag blir istället ledsen, arg och frustrerad.

Jag har jobbat med pedagogik och utbildning i över 20 år och jag har i så många fall sett människor hjälpa och inspirera varandra till fantastisk utveckling och framgång. Om vi ska dela in människor i ett A- och ett B-lag så kommer vi också öka på klassamhället, vi kommer att ge ett antal barn sämre självförtroende samt att de skulle gå miste om möjligheten att inspireras av andra. Vi behöver inte ett A- och B-lag.

Vi behöver mer resurser i skolan! Vi behöver personal som kan utmana och stimulera eleverna. Vi behöver en skola som har plats för alla!

Med det vill jag säga: inget A- och B-lag, tack.

Se till att skattemedel hamnar där de behövs och inte på Caymanöarna eller något annat skatteparadis. För att inte tala som skattefusket som medför att långt över 100 miljarder kronor inte kommer den svenska välfärden till gagn. 100 miljarder varje år!

Ta för sjutton och rösta på ett parti som ser det här som ett stort problem. Borgarna har aldrig gillat skatt och kommer fortsätta att blunda. Rösta rätt, rösta rött!

Magnus Flyckt (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare