Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Inte konstigt att smitta sprids mellan äldreboenden

Det pratas nu om vilket misslyckande det är att Covid-19 lyckats ta sig in på så många äldreboenden.

Vi tycker det är väldigt tråkigt, men om det hanteras på andra ställen som hos oss så är det inte konstigt att det sprids från avdelning till avdelning.

Vi hade vårat första konstaterade fall i mitten av mars, vi upplever inte att vi innan det fått klara direktiv och riktlinjer om vad som gäller om smittan når oss (från våran närmsta chef), trots att det efterfrågats. Även efter  konstaterandet  har man låtit personal som varit på den drabbade avdelningen att några dagar senare arbeta på en ren avdelning.

Administrativ personal har gått in på den drabbade avdelningen utan skydd och sen vidare till andra avdelningar.

Under tid som det funnits misstanke på en avdelning har personal därifrån fått arbeta på en ren avdelning innan svar kommit.

En helgdag kommer en personal från kommunens gemensamma pool och ska arbeta, hon blir bestört eftersom hon ej fått info om att det finns smitta på avdelningen. Hon säger att hon inte kan jobba där eftersom hon är på olika ställen varje pass (väldigt klokt av henne men om hon inte varit så klok då).

Även minst två vikarier till har kommit till huset ovetandes om att det finns konstaterad Covid-19. Vikarier är oftast tvungna att arbeta på flera ställen för att få ihop timmar.

Smittan har nu tyvärr tagit sig vidare inom vårat hus, trots att det varit besöksförbud ett bra tag.

Medarbetare Gävle korttidsenhet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare