Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag förbluffas över hur lite Jimmie Åkesson använder sanningen i sina svar

Oscar Sjöstedts (SD) kommentar till en insändare var precis vad man kunde vänta från det partiet. "Socialdemokraterna har prioriterat invandringen före välfärden." De vill framställa svensk politik som orsak till allt missnöje som de sprider till allmänheten.

Sverige kan inte ha ett dugg att göra med krigsutbrotten i Syriens och andra staters krig, som tvingar deras innevånare att fly för att överleva. Vårt land är skyldigt att ställa upp för att skydda dem enligt kommissionen om asylrätten.

Lyssnade på intervjun med Jimmie Åkesson och förbluffades hur lite han använder sanningen i sina svar. Hans påståenden om att det inte blåser kan klart överbevisas. Dagar med blåst har ökat år från år och verkar fortsätta allt framgent. Det kan alla människor som vill hålla sig till sanningen konstatera. Vindkraften kommer därför att få ökad betydelse vilket inte kärnkraften får, dess skador kommer att verka i tusentals år och snarare förstoras efter jordklotets bristande hållbarhet med flera och kraftigare jordbävningar som konsekvens.

Skolminister Anna Ekströms krav på ökad historieundervisning i skolorna är berättigat. Det är bristerna i denna efter andra världskriget som gör det lättare att sprida osanningar. Tyvärr har det blivit så att det finns flera missnöjespartier, brunskjortor och andra som liksom SD, gör det lätt att sprida sina sina påståenden och sitt missnöje till väljarna.

Historieläsare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare