Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag saknar flera svar av Naturskyddsföreningen

Svar till Naturskyddsföreningen: Bra att ställa frågor till Naturskyddsföreningen – elbilen är inte lösningen

Tack för svaret, men nu var det ju bara en del av svaret. Ni säger inget om byggandet av alla vindkraftverk som sker och ytterligare de tiotusentals som måste till när ni vill att kärnkraftverken skall bort. Som jag skrev – vad göra när det är mer än 20 grader kallt i flera veckor och det är vindstilla? NTF är oroliga för all gruvbrytning när det gäller kärnkraften. Hur är det då med gruvorna för cement och järnmalm som används vid tillverkningen av energikrävande betong och armeringsjärn som går åt vid byggande av vindkraftverk? Det går miljontals ton till dessa som byggs till land och havs med tanke på NTF ängsla för att förstöra våra hav.

LÄS MER: Naturskyddsföreningen ställer många frågor – men svarar sällan själv

LÄS MER: Hur mycket föroreningar blir det när Gävle hamn utökar?

När det gäller sjöfarten så pågår det omställning för fullt till mer miljövänliga drivmedel. Fördelen med sjöfart i jämförelse med transporter på land är att de tar mycket mer last per transport.

Vad gäller lagringstiden av utbränt kärnbränsle som har bestämts till 100 000 år eller cirka 400 000 generationer är säker. Men hela tiden letas efter nya skäl att det inte räcker. Kanske det måste lagras i 200 000 år?

Nog är det bra med tåg och spårvagn som alternativ till bilen. Men NTF borde väl veta hur det sur i vårt avlånga land?

Naturligtvis skall vi inte slösa på elen. Men i dag består i stort sett all belysning av lågenergilampor. Däremot har vi industrier som är viktiga för vår välfärd och som kräver energi och då är det viktig att vi har säker och pålitlig tillgång till el och som inte är beroende av att det blåser eller att solen lyser.

Anders Sandin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare