Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag saknar visioner av Stenvard och Strömberg

Annons

Svar till Patrik Stenvard (M) och Camilla Strömberg (M): Politiken ska ge förutsättningar för ett hälsosamt liv

Det gör mig glad att se att ni läser insändarsidorna! Det är oftast där som medborgare och politik möts i vardagen. Men jag saknar lite visioner i ert svar, åtgärdsförslag, och inte egentligen bara från er utan från samtliga partier då ni tillsammans representerar oss – väljarna.

LÄS MER – DEBATT: Vi måste se till att barn inte ärver ohälsa

LÄS MER – INSÄNDARE: Med eget ansvar för hälsan kommer också krav på åtgärder

Vården och ohälsan är alltid viktigt att diskutera, och dess förutsättningar. En god utgångspunkt i Region Gävleborg är våra stora folksjukdomar. Hjärta, hjärna, kärlsjukdom kräver resurser till skolhälsovården, till primärvården och till akutsjukhusen. Hur ser era förslag/visioner ut när det gäller detta? Strokeenheten och hjärtenhetens arbete? Primärvårdens stora ansvar som är pålagt verksamheten – hur ger ni resurser där?

Att vi inte kan höja skatter hur långt som helst är vi överens om. Men hur skall omfördelningen göras i verksamheten så att vårdproduktionen får mer och kanske administrationen mindre? Vi har ju trots allt dyra IT-lösningar som skulle kunna frigöra cash till en undersköterska, läkare eller sjuksköterska. Hur säkrar vi bästa vården för bästa "pengen"? Var är patientens valmöjligheter i Region Gävleborg? Hur kan småsjukhuset i bland annat Sandviken och Bollnäs användas för att komplimentera regionsjukhuset Sandviken-Gävle?

Återigen är jag glad över att ni svarar. Det behövs mer kontakt mellan er som beslutar och vi som är medborgare eller i vårdproduktionen. Våra eviga förbättringsarbeten måste också börja utvärderas så att vi säkerställer förändring.

Michael Arvidsson, distriktssköterska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare