Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Jag trodde att SD ville ingripa mot krigsförbrytelser

Annons

Kommentar till Jenny Wennbergs ledare: "Vill Sverigedemokraterna inte utreda krigsbrott?"

Du berättar att Sverigedemokraterna inte vill att skattemedel används för att utreda och lagföra krigsförbrytare i Sverige. I det fall du tar upp handlar det om en folkbokföringsteknisk historia, att SD i Sandviken inte kommer att delta i Sandvikens (och Gävles) kunskapsdag om våldsbejakande extremism på grund av att den återvändare från IS i Syrien som tidigare varit skriven i Sandviken nu är folkbokförd i Gävle.

Sanningen måste väl ändå vara den att Sverigedemokraterna helt enkelt anser att dessa personer inte ens skulle fått uppehållstillstånd över huvud taget – oavsett rätten till asyl av skydds- och flyktingskäl – och därför inte ska belasta vårt skattesystem oavsett om det – i detta fallet – handlar om kostnader för att lagföra dessa brottslingar, samt att omhänderta deras eventuella barn som far illa i denna våldsamma miljö.

Jag trodde också – precis som du påpekar, Jenny – att samtliga svenska partier står bakom att starkt ta avstånd ifrån, beivra krigsförbrytelser och sätta dessa våldsverkare bakom lås och bom.

SD önskar ju helst av allt att avskaffa asylrätten, undantaget de som har ”svenska värderingar” och som också – på heder och samvete – lovar att behålla dessa, förmodar jag. Hur bevakar vi det? Att en och annan ursvensk går och blir jihadist på gamla dar har väl aldrig föresvävat en Sverigedemokrat.

Sverigedemokraterna vill vara ”rumsrena” nu. För att kunna behålla sina mandat i riksdagen och i kommuner/landsting kommer de framöver nog alltid hitta på någon annan ursäkt än att helt enkelt rakt ut säga att de hatar utlänningar med icke-svenska värderingar i allmänhet, och muslimer oavsett värderingar i synnerhet.

Eva-Karin Hellström, Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons