Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag tycker att vi campare skulle informerats tidigt om att kommunen ska sälja Söderfors camping

Angående reportage i Arbetarbladet om Söderforsbornas frustration över att de inte känner att Tierp kommuns politiker bryr sig om Söderforsarnas behov av samhällsnytta och omsorg kring deras vardagsliv:

Undertecknad är gäst och har varit det i fem säsonger, det vill säga fem sommarvistelser på campingen vid Rörholmsbadet. Nu är vi cirka 20 säsongare/långliggare på campingen. Vissa av dessa har vistats där upp till 28 år, flera av oss upp till 20 år med camping på det området. Gäster blev vi via mun till mun-metoden. För någon vecka sedan blev vi varse att politikerna i Tierp fattat beslut om att sälja badet/campingen innan vi kan få komma tillbaka för camping.

Jag tycker nog att vi campare borde ha fått den informationen i september då vi senast bodde där. Nu blir ett 20-tal familjer utan sin möjlighet till sommarcamping. Vi har alla anmält oss för att återkomma under 2020 års säsong just på Söderfors camping.

Kommunen säger att blir inte anläggningarna sålda blir det stängt på campingen. Det tillståndet fanns tydligen 2019 också. I väntan på försäljning tycker jag att campingen kan arrenderas ut i år också och att alla vi säsongsliggare på campingen får återkomma och njuta under försäljningsperioden. Många av oss har, med tillåtelse, kvar våra trägolv för att ha husvagnarnas förtält på.

För övrigt antar jag att de som driver någon form av handel har en inkomst av vår närvaro i Söderfors. Utarma inte de verksamheter som ännu finns i Söderfors.

Detta är mina tankar, jag talar nog för resten av långliggarcamparna också. Jag vill gärna vistas i fina Söderfors framledes.

Så Tierps kommun: ta väl hand om det ni har! Det hedrar kommunen att de tillhandahåller fria hundbajspåsar vid vissa träckuppsamlingsställen.

Birgitta Pierre

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare