Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Jag vill ha tillbaka marken ni stulit från mig!

Annons

Länsstyrelsen Gävleborg bildade Trollbergets naturreservat, mellan Ockelbo och Lingbo, åren 2012-2015. Länsstyrelsens handläggare kunde uppenbarligen inte läsa en karta, och inte heller besökte hon gränsen sedan lantmätaren markerat denna.

Som granne har delar av min fastighet inkluderats i naturreservatet där länsstyrelsen planerar för båthamn och bryggor i samarbete med Ockelbo kommun. Jag har även blivit av med tillfarten till min fastighet genom att den gamla vägen som varit samfälld, plötsligt inte är samfälld längre.

Mina försök att få en dialog för att lösa problemen som uppstått har bemötts med tystnad. Länsstyrelsens chefsjurist har ringt mig och förklarat att man inte besvarar några frågor. Utan att jag var informerad lade företrädare för Ockelbo kommun ut bryggor på min mark, trots gällande strandskydd, avsaknad av detaljplan, och utan att beslut fattats i kommunfullmäktige.

Länsstyrelsens handläggare och chefen för naturvårdsenheten har gjort allt för att dölja misstagen som begåtts av dem. Nuvarande jurist på länsstyrelsen har nekat mig att få ett sammanträde med henne, handläggaren och andra ansvariga för ärendet. Länsstyrelsen har hållit möte med företrädare för Ockelbo kommun om min mark, på min mark, utan att jag varit informerad eller kallad och utan att protokollföra mötet.

Nuvarande förvaltaren gör allt hon kan för att undvika att svara på frågan var den så kallade båtplatsen ligger. Och stabschefen gör allt han kan för att dölja denna härva av missgrepp, sakfel och mörkläggningar för landshövdingen.

Ni har tecknat avtal med fel markägare! Jag vill ha tillbaka min egendom och jag vill ha tillbaka den nu! Det vi pratar om är att länsstyrelsen ska stryka sex rader och två rutor i skötselplanen och skriva ett nytt avtal med mig om tillfarten. Hur svårt kan det vara!? Varför ska det ta mer än fem år att lösa??

Gösta Granström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons