Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag vill inte få in röken från alla vedeldare

Det finns förbud mot tomgångskörning under maximalt en minut för fordon i tätorter. Förbud mot rökning på olika platser i samhället. Skattesubventioner för att köpa eldrivna fordon. Allt för miljön.

Men inget görs åt vedeldning i fastigheter för uppvärmning i tättbebyggda orter. Dygnet runt eldning som smutsar ner och ger farliga hälsoeffekter. Ofta av oförståndiga människor som eldar, men även av undermåliga anläggningar.

Skillnaden mellan hälsoeffekter för de förstnämnda är att man för det mesta kan förflytta sig från otyget. Men det kan man inte i en bostad, annat genom att sälja och flytta. Där tvingas man speciellt nattetid inandas dessa många gånger illaluktande förbränningsgaser. Att inget görs åt detta, det kallar jag för Miljöpartiets svek och dubbelmoral.

Prata med grannarna eller anmäla är ofta verkningslöst och ger endast upphov till dålig grannsämja. Förbud heter verktyget!

lassE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare