Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jimmie går nog segrande ur den här striden

Kommentar till Jenny Wennbergs ledare: Bakom krisen marscherar Jimmie Åkesson

Kul att du är tillbaka Jenny, men att tro att din idol Stefan Löfven ska kunna sammansvetsa landet är lika otroligt som att Jimmie ska "marschera". En katastrof är vad detta är, denna sörja som ska kallas demokrati.

Tack och lov erkände statsministern att våldet idag har med migration att göra och det satt nog långt inne. BLV har varit på dagordningen en längre tid med protester världen runt.

Men om jag fokuserar på vår egen "sandlåda" vill jag ha synpunkter på vad yrkesdemonstranter, politiker och så vidare, gjorde när Wilma Andersson, 17 år, mördades. Inga protester, inga fördömanden, inga knäböjningar, inga debattprogram, bara för att nämna några ageranden som borde vara självklara för de som engagerar sig så mycket i vad som sker i vår omvärld. Hade hennes liv mindre betydelse i en värld där alla ska så att säga vara lika mycket värda, eller är det endast ett talesätt?

Jimmie går nog segrande ur den här striden då han inte vikit från sin ståndpunkt, precis som Trump som kommer att vinna valet i november. Går det bra för USA så kommer ett exportberoende land som vårt att kunna dela ut mer bistånd och hjälp till dem som är mindre lyckade. Folkvalda har vi ej mer då 20 procent exkluderas redan från början, det brukar kallas skendemokrati och så är fallet nu i Sverige där det anklagas hit och dit och ingen beslutsamhet sker utan bara överenskommelser som inte gagnar många av väljarna.

gubben i lådan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare