Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kan någon se till att vi slipper vindkraftmonstren i vår natur

Det måste få bli ett slut på alla dumheter som Miljöpartiet prackar på oss. Knappt har man svalt problemet med 7 kronor per plastkasse i livsmedelsbutiken, förrän de kommer med diktatoriska idéer om att överföra kommunens veto om vindkraftverken, från kommunerna till regeringen. Vi måste se till att Miljöpartiet kommer ur riksdagen och kommunerna. De har kostat oss skattebetalare alldeles för mycket pengar.

LÄS MER: "Gävles veto stoppade vindkraft – nu kan lagen ändras"

Detta parti som skall värna om miljön. Vad har de gjort? De strider för fullt om att överetablera vindkraftverk i hela Sverige i vår fina natur. Får de hålla på ett tag till, så kommer vi inte att kunna besöka naturen för alla dessa vindkraftsmonster. Och hur kan man hålla vindkraftsbolagen under armarna när de ger så liten effekt tillbaka?

Det är konstigt att man inte hänger med i den nya tekniken hur man bygger om och bygger nytt inom kärnkraftstekniken. I framtiden är det fusionskraft som gäller eller utnyttjande av kärnkraftsbränslet, som till exempel skall läggas i förvar i Forsmark. Detta bränsle, som är utnyttjat till 15 procent idag kan återanvändas och utnyttjas till 95 procent i den nya kärnkraftverken. Då blir inte nedbrytningen av radioaktiviteten inte 100 000 år utan endast 100 år. Lite bättre att lämna till efterkommande generationer. Dessa energiverk byggs nu i Frankrike, USA och några andra länder. Men i Sverige verkar inte politiker ha hört talas om detta.

Kan någon se till att vi slipper vindkraftmonstren i vår natur. Inte nog med att de står där och snurrar och ger energi i 20 år och gör det omöjligt för oss att vistas i närheten, när vindkraftverken är förbrukade och inte går att använda mer, vem skall montera ner dem? Troligen inte ägarna. De har säkert ordnat med olika bolag som rår om dem och då försätter man dessa i konkurs och så får kommunerna montera ner dem till höga kostnader. För det finns nog inget bolag som avsatt pengar till detta och visat upp för den kommun de monterat sitt vindkraftverk i.

Politiker på alla nivåer – ni måste läsa på vad den nya tekniken har att erbjuda. Bjud in experter och låt dessa informera. Vi skall inte förstöra hela vår fina natur när det bara behövs två–tre platser i Sverige till en yta av en kvadratkilometer per anläggning för de nya fusionskraftverken. Inte hela vår natur, som vindkraftverken tar upp.

Någon kommer snart att vakna och inse att vindkraften var en bortkastad idé.

Naturvän

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare