Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kapitalism skapar skillnad mellan kapitalisters barn och arbetarbarn

Moderaterna försöker förhindra att corona får allt för stort utrymme. Då tar man till brottsligheten bland unga.

Det som är ovedersägligt är att kapitalism orsakar brott. Det har samhällsutvecklingen visat i alla tider. Kapitalism skapar skillnaden mellan kapitalisters barn och arbetarbarn. Ju större skillnaden är mellan levnadsförhållande för barn, ju starkare frodas hatet. Den som hela tiden sprider detta missnöje orsakar också brottslighet. Avundsjuka och egoism sår motsättningar, som en del politiska partier vill förstärka för att själva få mera makt. Det leder med säkerhet till ökad brottslighet och repressalier som i sin tur leder till  motsättningar som slutar i ett nytt världskrig.

Mot den bakgrunden borde borgerliga politiker besinna sig i sina krav på ökade skatteskillnader. Den som uppmärksamt följt

Borgerliga Regeringsperioder kan själva förvissa sig om att dessa perioder ökat skillnader i levnadsbetingelser för arbetare och arbetsgivarnas chefer. Det stora lönegapet mellan chef och arbetare leder osvikligt till strejker och konflikter.

Man kunde trott att det nu spridda viruset skulle kunna leda till mera samförstånd, men ack vilket misstag som nu visar sig i regeringsdebatter.

Karl Gustaf Skoog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare