Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kapitalisterna vill inte satsa egna pengar

Ett stort antal  kommuner påstår att de inte har råd med hemtjänstverksamhet längre. Hur skall de då klara vården av oss gamla? Jo, det är självklart att om de privatiserar verksamheten så har de löst problemen.

Ja, vi vet hur det gick med privatiseringen av skolan. Börshajarna såg chansen att utan egna ekonomiska satsningar göra vinster på skattebetalarnas pengar. De är bra att ha. Det går ju att begrava vinsterna på paradisöarna. Att det därmed är dött kapital betyder ju inget bara besparingarna hamnar i tryggt förvar.

Nu gäller det åldringsvården. Är det någon som tror att kapitalisterna den här gången vill satsa eget kapital? Nej! Det är återigen skattebetalarnas pengar de är ute efter.

När skall väljarna genomskåda avsikterna och välja politiker som förstår vad det handlar om. Det är ingen lösning att rösta på partier som bara pekar på bristerna, när man själv inte har några förslag.

Karl Gustaf Skoog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare