Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare – Karl-Gustav Skoog, 97: Stå på dig Greta!

Annons

Svar till insändaren: "Det räcker nu Greta"

Hur vet du om Greta är påhejad av sina föräldrar? Det kanske är så som i min familj när jag var barn att det dels inom familjens vuxna fördes en debatt om livets existensfrågor. Redan i skolåldern fick jag tycka till om dessa diskussioner.

Det ledde till att jag som 14-åring gick med i Mackmyra SDUK. Jag var inte alltid på samma våglängd med min far. Det hindrade inte våra diskussioner i hemmet eller att jag fronderade även i den offentliga debatten.

LÄS OCKSÅ: Arbetarbladets åsiktsmästare – Karl-Gustaf Skoog: "Kunde inte hålla mig borta"

Insändaren ger uttryck för vad som förekommer i många hem; att föräldrarna tvingar på barnen sin egen åsikt. Det är mycket vanligt i frågan om privata skolor eller familjens politiska ställningstagande. Vuxna gör misstaget att barn inte har egna åsikter som återspeglar vad de inhämtar genom egna funderingar över vad de läser och hör.

Insändaren bör vara tacksam för att erfara att barnet har mod att offentliggöra dem för att försöka påverka den miljö som de tvingas leva i. Stå på dig Greta!

Karl Gustaf Skoog, 97-årig pensionär med samma åsikt som Greta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare