Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kavalkad av förtal mot arbetslinjen från Jensen

Svar till Poul-Erik Jensen: Beckman har en vedervärdig syn på människor

Regeringens chockhöjda bidragsnivåer i arbetslöshetsförsäkringen kommer att leda till fler arbetslösa. Vi behöver sätta arbetslinjen främst efter corona-krisen. Istället för en seriös replik skickar LO fram koleriska underhuggare som vräker ur sig oförskämdheter. Det är allt annat än seriöst.

Poul-Erik Jensen spyr galla över arbetslinjen och blandar in den ena efter den andra osanningen i sin replik. Inte ett ord nämns om sakfrågan: att ökade nivåer i A-kassan alltså höjer arbetslösheten. Istället får vi läsa en kavalkad av rent förtal av de kanske mest framgångsrika arbetsmarknadsreformerna i Västeuropa i modern tid. Det fina vänsterhatet är jag van att få uppleva av de värsta trollen på internet i stort sig varje dag. Men inte ens de mest groteska gestalterna blandar in påståenden som att jag som riksdagsledamot utför ”manipulation”, vill att ”fattiga ska svältas ihjäl” att ”fattiga ska dö” och att jag skulle ha en ”vedervärdig syn på människor”.

Det tar en sökning på internet för att konstatera att Jensen är anställd på Handelsanställdas förbund i Gävle som ombudsman.  Hans chef, Susanna Gideonsson, är hetaste kandidat att ta över ordförandeskapet för LO. Är det den här typen av dyngspridning vi kan vänta oss av LO närmaste åren?

Men detta handlar inte om mig, eller Handels-fackets haveri. Det handlar om vi ska ha en arbetslinje, eller en bidragslinje. Faktum är att utanförskapet minskade med cirka 200 000 personer i bidragssystemen under alliansregeringen och sysselsättningen ökade med ungefär lika mycket. Nu gör regeringen allt för att riva upp arbetslinjen, senaste förra veckan då ersättningsnivåerna ökade lite till. Det är en direkt ansvarslös politik – om inte nivåerna återställs den 1/1 2021 som överenskommelsen är mellan L, C, MP, S som har ett budgetsamarbete.

Ytterst kommer bidragsbomben slå mot Handels-fackets egna medlemmar. Det vore djupt olyckligt för enskilda människor och för vårt län. Vi moderater skulle aldrig acceptera åtgärder som bevisligen ökar arbetslösheten.

Lars Beckman (M), riksdagsledamot Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare