Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Klimatet behöver realism istället för gissningar

Svar till Boel Vallgårda: "Klimatet behöver inte vilseledande slutsatser"

Boel Vallgårda är så vilseledd och har blivit så starkt troende i sin vilsna uppfattning att hon gör precis det hon förebrår mig: I frågan om klimatet blandar hon in tobak, som inte har ett dugg med klimat att göra. Utan fakta att hänvisa till upprepar hon sin tro på de felaktiga uppgifter jag rättade.

Nedan anger jag några källor genom att googla de ord jag satt inom parentes:

1. Polarhavens isar växer och krymper helt naturligt i cykler om 60 år. De senaste fem åren är trenden växande (polarhavens istäcken växer). Solen står så lågt att den blanka vattenytan speglar bort dess värmestrålning.

2. Hela världens avbrända skogsarealer visar en minskande tendens. Det gäller både Australien och USA. Det allvarliga är att Vallgårda med sällskap sprider falska gissningar om motsatsen. Vilseledda politiker utan eget omdöme har infört helt destruktiva lagar och regler (inferno av inkompetens). De har förbjudit städning av lättantänt bränsle som löv och kvistar i skogarna. Klimatet har ingenting med bränderna att göra.

3. I punkt tre visar Vallgårda att hon inte förstår vad hon talar om. Jorden är grönare för att växtligheten inklusive skogarna är frodigare. Därmed tar de naturligtvis upp MER koldioxid från atmosfären (bevis välgörande verkan).

4. Öknarna har krympt. Jorden har blivit 13 procent grönare. Det motsvarar en areal som är större än hela Europa. Sahara har dragit sig tillbaka i Sahelområdet.

5. Som allt annat på Jorden för Golfströmmen ett växlande liv. Jag har inte kollat om trovärdiga forskare funnit någon aktuell försvagning. Men Vallgårda drar just till med en ”falsk slutsats”, när hon ser utvecklingen som ”en logisk effekt av klimatuppvärmningen”.

6. Ja, ”permafrosten tinar och frigör metan”, vilket är helt naturligt efter hundra år av långsam uppvärmning (permafrosten tinar och fryser). Men det finns inget som visar att metan eller koldioxid påverkar klimatet. Det är bara en ”hypotes”, det vill säga en gissning av IPCC.

7. Stora Barriärrevet mår bra (reef reality starck). Forskaren Walter Starck har haft ett team där i 50 år och rapporterar utförligt. The James Cook University har tillämpat falsk rapportering i avsikt att lura av politikerna mera anslag.

8. Enligt ”Parisavtalet” är Kina, Indien och U-länderna fria att öka utsläppen av koldioxid. De bygger kolkraftverk i sådan takt att de globala utsläppen varje år ökar med 10 gånger alla svenska utsläpp. Det gör inte bara svenska minskningar meningslösa. Det visar att de inte tror på IPCC:s larm om en ”klimatkris”.

För övrigt kan vi människor inte påverka halten koldioxid i luften. Den bestäms av havens temperatur. All koldioxid vi släpper ut går ner i haven enligt naturlagarna.

Nu har världen börjat bli kallare, vilket solforskare kunnat förutsäga i mer än tio år. ”Parisavtalet” är alltså överspelat, inget att räkna med.

Sture Åström, nätverket Klimatsans

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare